TurnirNSL230524У Полино Арени претходних дана одржан је Васкршњи турнир у малом фудбалу, а пето издање ове манифестације окупило је екипе из Црне Горе и региона, а ове године учествовали су и гости из Беча.

Тема овогодишњег турнира била је “Породица као најугроженија институција савременог свијета”.
На турниру је учествовало 16 екипа: Косовски Витезови (Лешак-Косово и Метохија), Свети Симеон Мироточиви (Беране), Свети Арсеније (Даниловград), Аксион Естин (Београд), КМФ Поп (Никшић), Богословија Свети Петар Цетињски (Цетиње), Братство Свети Лука Жупа (Никшић), БПО Свети Василије Острошки (Никшић), Црквена Звијезда (Беч), Свети Лука (Котор), Свети Платон (Бања Лука), АФК Нови, Захумље (Требиње-Игало), Гвоздени Пук (Херцег Нови,) АФК Нови (Херцег Нови) и Спона Херцег Нови. Најављено је било учешће и екипе из Цириха, али су из објективних разлога изостали са овогишњег турнира.
У финалу су играли Свети Симеон Мироточиви и Гвоздени Пук, а побједнички пехар је припао екипи из Берана пошто су резултатом 3:2 побједили екипу чији је капитен Недељко Марковић и освојили друго мјесто.
Сребрне медаље су припале Душану Вуксановићу, Недељку Марковићу, Саши Марковићу, Бојану Марковићу, Вуку Марковићу, Ненаду Вујачићу, Љубу Павличевићу, Далибору Павличевићу, Срђану Леру, Игору Леру, Божидару Дајевићу, Милошу Горановићу, Николи Косаћу, Александру Ђукановићу и Игору Живановићу.

Пехаре за двије најбоље екипе на турниру и медаље послије ревијалне утакмице уручили су један од најбољи спортиста Херцег Новог свих времена, олимпијац Владимир Гојковић и предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, а обратили су се потпредсједник Општине, Мирко Мустур и помоћник у секретаријату за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица, који су истакли значај овог окупљања, очувања и његовања породице као највеће вриједности човјечанства.