Karneval060324NSLВише стотина маскираних малишана у пратњи наставница и васпитачица, из нашег, али и градова у окружењу, те гостију из Словеније и Македоније, учествовало је на веселом и маштовитом 15. Међународном дјечијем карневалу у Херцег Новом.

Од Сат куле и наступа на главном градском тргу, прошетали су даље главном улицом до парка Бока гдје су се још једном представили публици, а потом наставили дружење на журци.
Поворку су предводили мали капо Карневала Никола Огурлић, принцеза Милица Песторић и велики капо Дени Дерања, у пратњи бубњара Градске музике и малих мажоретки, плесачица КСЦ Диано и почасних гостију Карневала међу којима су били министарка културе и медија Тамара Вујовић, потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур, организатор Карневала Милијан Мијовић, предсједница Друштва за развијање простовољнега дела и почасна грађанка Херцег Новог Бранка Буковец, представница Македоније Рахела Манева и помоћница директора ЈПУ Наша радост Ивана Ратковић.
И ове године, малишани су са нестрпљењем ишчекивали дан одржавања карневала, а доказ томе су предивне креације и веселе кореографије које су припремили за поворку и наступ. Послали су снажне поруке о значају љубави, мира, пријатељства, осмјеха, искрености, али изнад свега на најљепши начин уљепшале срце свога града.
То потврђују и називи 24 карневалске групе „Цвијетни вијенац“ (Дјечији дом Младост), „Поклончићи“ и „Bella ciao“ (вртић Игало), „Љубавне трубе“ и „Журка“ (вртић Топла), „Воћкице нашег града“ и „Страшни гусари“ (вртић Савина), „Мамбо љетњи плесачи“ и „Другари за живот цијели“ (вртић Бијела), Мажоретке „Модест" Тиват, „Звијездице“ (Ново Место, Словенија), „Вјетрењаче“, „Покрени се“, „Страшила плашила“ и „Плесна секција“ (ОШ „Милан Вуковић“), „Bellissima“ Тиват, „Фараонке“ (Велес, С. Македонија), „Мали Индијанци“, „Земљотресци“, „Honey – money“ и „Мали матуранти“ (ОШ ,,Дашо Павичић“), „Шпански баиландоси“ (ОШ „Илија Кишић“), „Cookies“ (Мажорет клуб „ЛИЛИ“) и „Сви су клинци наши Околинци“ (ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови).
Организатор 15. Међународног дјечијег карневала је НВО Омладински центар Херцег Нови, суорганизатор је ЈУК Херцег фест, генерални покровитељ Општина Херцег Нови, а подршку су пружили бројни дугогодишњи пријатељи Карневала.

Фото: Полић фото Игало