TerenNSL150624Нови терен за мали фудбал у оквиру Спортског центра Игало отворен је синоћ Спасовданским турниром за дјецу, на којем учествују домаће екипе ФК Игало, ФК Обилић, ФК Поморац, ФК Орјен и и гости из Сјеверне Македоније, ФА Вевчани.

Свечаном отварању присуствовали су бројни представници спортских клубова и организација из Херцег Новог, установа и предузећа чији је оснивач локална самоуправа, а турнир је званично отворио предсједник Општине, Стеван Катић.
Како је истакао, заједничким дјеловањем, уз предан рад локалне управе и запослених у Спортском центру, реализован је пројекат за који је Општина Херцег Нови издвојила око 50 хиљада еура, како би терен на отвореном модернизовали постављањем вјештачке траве.
Teren15062402 1„Протеклих година интезивно радимо на унапријеђењу спортске инфраструктуре у Херцег Новом, посебно када је ријеч о комплексу Спортског центра. Постављена је нова, савремена паркетна подлога, урађен нови систем гријања и хлађења еколошки и енергетски ефикасан, набављене нове конструкције, кош табле и обручи, уређена теретана, постављен савремени лед семафор, реновиране собе у хотелу, санирани тениски терени и још много тога за шта је у протеклом периоду издвојено око 700 хиљада еура. Спортском центру је одобрен међународни пројекат - у најскоријем периоду биће модернизована расвјета у дворани према европским стандардима и захтјевима за телевизијски пренос. Све су то прописи који морају бити испоштовани јер у Спортски центар долазе репрезентације наше и других држава, одржавају се европска и свјетска такмичења, а наш циљ је да идемо у корак са савременим трендовима и омогућимо одржавање престижних такмичења и тренажних процеса у Херцег Новом“, нагласио је предсједник Катић.
Према ријечима директора Спортског центра Игало, Радована Ралевића, инсталација подлоге са вјештачком травом за мали фудбал је само још један у низу фантастичних пројеката које су реализовали у сарадњи са локалном самоуправом.
„У протеклом периоду, улагали смо не само у инфраструктуру Спортског центра Игало, хотела и ресторана Плеј, већ и у њихову енергетску ефикасност и одрживост. Од већих инвестиција издвајамо улагање у паркетну подлогу, пећ на пелет коју смо добили захваљујући средствима ЕУ фондова, теретану, најмодерније лед семафоре, те периметре за утакмице. Ова улагања омогућила су нам да подигнемо квалитет наших услуга и створимо одличне услове за све наше кориснике“, казао је Ралевић.
Он је овом приликом најавио реализацију пројекта у сарадњи са Општином Херцег Нови – замјену инсталација на позицијама постојеће расвјете најмодернијом лед расвјетом. Пројекат је добијен кроз међународну сарадњу, а омогућиће значајне уштеде електричне енергије и очувању животне средине.
Teren15062401Ралевић је најаво и још неколико пројеката који би требало да буду реализовани до краја 2024. године: инсталација падел терена, пресс центар, амбуланта, нове свлачионице, терен за текбол, баскет, коцкице, бадминтон...
У знак захвалности за подршку, Ралевић је предсједнику Катићу уручио „Пехар подршке“, а представници гостију клуба из Вевчана чланску карту клуба.
Након отварања терена, услиједио је обилазак сале Спортског центра, у којој се сада налазе нови периметри.