nas30082024bПредсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић са сарадницима одржао је данас радни састанак са челницима Општине Велика Кладуша - начелником Фикретом Абдићем и шефом Кабинета, Ермином Абдићем. Током разговора у Кући нобеловца Ива Андрића договорен је наставак сарадње два града, посебно у сегменту привреде.

Већ дужи низ година, Херцег-Нови и Велика Кладуша његују одличну сарадњу, нарочито када је ријеч о конкурисању за међународне пројекте, истакао је предсједник Катић.

„Увијек ми је задовољство да поразговарам са господином Абдићем ради његовог искуства, посебно по питању привреде, још од периода велике Југославије до данас, укључујући и све оно што ради у претходном периоду за развој Велике Кладуше“, истакао је Катић.

Како је казао, договорили су и наставак привредне сарадње.

„У претходном периоду одређене фирме из Велике Кладуше снабдијевале су наша комунална предузећа. Данас су нас упознали да су са отварањем нових фирми које послују у њиховом граду, тако да ће услиједити заједнички састанци како би наставили сарадњу на обострано задовољство“, казао је предсједник Катић.

Радном састанку су присуствовали менаџер ОХН, Душан Вукић и помоћник секретара за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица.