TrofejNSL102024У оквиру спортских програма поводом Дана ослобођења Херцег Новог, на зоговима у Мељинама, отворен је Шести међународни бућарски турнир „Трофеј Мељина“ који је окупио осам екипа из земље и региона.

Организатор је БК Мељине, а покровитељ Општина Херцег Нови.
На турниру учествују: женска екипа БК НБГД – из Београда, БК Љубушки из Босне и Херцеговине, БК Горња Врућица са Пељешца – Хрватска, сениорска репрезентација Црне Горе, БК Маини из Будве, БК Вал, БК Мељине 1983 и БК Мељине 1983 II из Херцег Новог.
TrofejM102024Турнир је отворио почасни предсједник БК Мељине Миленко Бојановић који се захвалио учесницима, пожелио пуно успјеха и пожелио им да најбољи побиједи.
Како су истакли из БК Мељине ове године изостало је учешће екипа које су прошле године заузеле прва три мјеста: БК Скала, БК Нови Београд и БК Пула, као и осталих због реванш мечева четвртфинала Лиге шампиона и осталих такмичења.
Турнир „Трофеј Мељина” достигао је, за кратко вријеме, висок реноме – играчки, организационо и квалитетом екипа које учествују. Труд организатора, али и посебна преданост бућарском спорту, препозната је међу екипама у нашој држави и региону. Управо због тога, турнир је уписан у календар Јадранске боћарске конфедерације (Adriatic Bocce Confederation).
Турнир ће бити завршен додјелом пехара и проглашењем најбољег играча.