PVKJadranOHN22092021Општина Херцег Нови је подржала постављање балона на базену на Шкверу, чиме ће ватерполистима и пливачима ПВК Јадран бити омогућено да у овом објекту тренирају и током зимског периода, закључак је јуче одржаног састанка челника локалне управе и чланова Управног одбора клуба.

На састанку су договорени кораци које је потребно предузети у циљу што скорије реализације пројекта инсталације балона, како новски ватерполисти и пливачи не би били принуђени да ове зиме на тренинге путују у друге градове.

Како је саопштено, ријеч је о прелазном рјешењу које је у најбољем интересу града и спортиста, до завршетка реконструкције базена Института Игало. Заједнички циљ Општине и ПВК Јадран је да омогуће функционисање клуба који је од изузетног значаја за спорт цијеле државе и у којем тренира велики број новских малишана.

Из ПВК Јадран су информисали да је израда пројектне документације у завршној фази, те да су за постављање балона обезбиједили и сагласност пројектанта изградње базена. Балон ће бити монтажног типа и биће коришћен у периоду од новембра до априла, током којих ће омогућити одржавање тренинга, домаћег првенства и такмичења до нивоа регионалне лиге.