00bucarskiturnirMeljineНа зоговима у Мељинама данас се одржава III Међународни бућарски турнир, под називом „У сусрет Дану Општине Херцег Нови“, у организацији БК „Мељине 1983“.

Турнир је отвореним прогласио потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, који је истакао снажну подршку локалне самоуправе у очувању и развијању бућарског спорта у нашем граду.
“Мјесне заједнице и локална управа биле су, а биће и убудуће, поуздани партнери у циљу његовања овог спорта и свега онога што у себи носи: жеље за унапријеђењем сопствених вјештина и способности, тимског рада са циљем прецизног извршења и остварења врхунског резултата, али и очувања културно-спортских вриједности поднебља у којем живимо”, казао је Мустур и захвалио члановима Бућарског Клуба „Мељине 1983“ на ентузијазму и енергији које улажу у промоцију и организацију овог спортског догађаја, као и свим гостима нашег града који су дошли и својим учешћем обогатили овај турнир.
Свечаном отварању ИИИ Међународног бућарског турнира у Мељинама присуствовао је и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Василије Ћуковић.
Поред домаћина, на овогодишњем турниру учествују: БК Вал (ХН), БК Врмац (Тиват), БК Палма (Тиват), БК Маини (Будва), БК Метковић (Метковић, Хрватска), БК Алтина (Земун, Србија) и БК Нови Београд (Србија).
Бућарски клуб из Мељина основан је 1983. године, и за готово четири деценије постојања бројне генерације такмичара постизале су запажене резултате, како у домаћем првенству и купу, тако и на међународним такмичењима и турнирима. 2014. долази до гашења клуба, а четири године касније клуб оживљава доласком нове управе, на челу са Радованом Бојановићем, и уз помоћ Општине Херцег Нови и Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, али и бројних пријатеља клуба.
За кратко вријеме, уз значајна улагања и велики труд, направљени су нови терени са 4 стазе, клуб је регистрован и постао је члан Црногорског Олимпијског Комитета, а остварена је и значајна сарадња са Бућарским Савезом Црне Горе, локалном управом и клубовима у земљи и региону.