nas29122021Пројекат наткривања базена на Шкверу завршен је у рекордном року и тај спортски објекат ће дневно користити 250 до 300 најмлађих полазника школе пливања. Базен је оспособљен за тренажни и играчки процес током цијеле године, потврдили су из управе клуба током јучерашње посјете руководства Општине Херцег Нови адаптираном објекту.

Како је истакао предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, подршка локалне самоуправе према ПВК Јадран и сарадња биће настављени и убудуће, а пројекат реконструкције базена Института „Др Симо Милошевић“ предложен је за капитални државни буџет.

-За следећу годину је предвиђено око пола милиона еура и уколико тај предлог буде усвојен, реконструкција базена ће почети наредне године. Вјерујем да Херцег-Нови неће остати само на томе и да ћемо размишљати о градњи новог базена, јер овај град то заслужује, казао је предсједник Катић.

У обилазак адаптираног базена са предсједником су били и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, потпредсједник Општине Мирко Мустур и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић.

Према ријечима предсједника Ватерполо пливачког савеза Црне Горе Ђура Марића, пројекат наткривања базена, у вриједности од 200 хиљада еура, завршен је у рекордном року, за непуних три мјесеца, а урађен је на основу кредита који је подигао ПВК Јадран, уз гаранцију Општине - средства која је Општина усмјеравала на плаћање коришћења базена у Институту у наредне три године биће преусмјерена на враћање кредита.

Током јучерашњег дана одрађени су тестни тренизни, а након новогодишњих празника у овом спортском објекту ће се радити пуном паром, потврдио је директор ПВК Јадран, Милош Мрачевић. Поред дјеце из Јадрана, базен користе и дјеца из ватерполо клубова Младост Бијела и Бокељ Баошићи.