NSL19092023Први јесењи сајам посвећен домаћој кртоли и плодовима јесени „Кртолијада“ одржан је претходне недеље у порти цркве Светог Јована на Каменом.

Уз богату понуду домаћих производа, приређен је и богат културно – умјетнички програм.
У хладу стољетних стабала, на чак 18 штандова посјетиоци су могли да осјете богатство укуса и мириса јела спремљених на бази кромпира, како сланих тако и колача и торти.
„Излагачи из нашег залеђа, али и гости из Никшића и Требиња, понудили су велики избор пољопривредних производа, као и сапуна, мелема, крема, пића тако да је сваки посјетилац могао пронаћи нешто за себе. Приређен је и богат културно – умјетнички програм у којем су учествовали КУД Слога и вокални ансамбл Лира, који су својим наступима одушевили публику. Одлично је био посјећен и дјечији кутак са забавом на отвореном и радионицама израде фигурица од кромпира“, саопштавају организатори Парк природе Орјен и МЗ Камено-Жлијеби.

Они су истакли задовољство посјетом како домаћег становништва тако и туриста, али и ефектима представљања домаће хране, специјалитета овог краја и региона.
„Кртолијаду“ су подржали Општина Херцег Нови и градска Туристичка организација, увиђајући значај оваквих догађаја за оживљавање залеђа и његових бројних развојних потенцијала.