NSL pijacaВрата главне новске пијаце од сјутра у 9 часова ће бити поново отворена, након што је завршена друга фаза њене адаптације.

Радници предузећа „Комунално стамбено“ изводе последње припремне радове на постављању преосталих штандова на малој пијаци и уређењу зеленила, како би ово мјесто сјутра било спремно за закупце и грађане.
Радови на уређењу пијаце у центру Херцег Новог подразумијевали су комплетну адаптацију и прилагођавање свим условима по систему HACCP стандарда.
Током протеклих мјесец дана санирана је водоводна и канализациона мрежа, електро инсталације, атмосферска канализација, уређене су фасаде у зони приземља, постављена нова опрема. Старе и дотрајале тезге замијењене су новим, једнообразним брендираним штандовима који су наткривени и постављена је расвјета чиме је омогућен рад ноћу. Преуређени су простори за продају млијечних производа и занатске дјелатности, као и санитарни чвор. Такође, урађена је реорганизација простора па је, између осталог, од зелене пијаце сада одвојен дио за цвијетну пијацу.

Радове је извело „Комунално стамбено“ сопственим снагама. Укупна вриједост ове инвестиције премашила је 100 хиљада еура, од чега је 50 хиљада издвојила Општина Херцег Нови, а остатак је финансиран из буџета предузећа.
Адаптација главне пијаце наставак је пројеката предузећа „Комунално стамбено“ на уређењу пијачних простора у Игалу и Херцег Новом. Претходило јој је уређење рибарнице на овој пијаци вриједно око 45.000 еура, које је подразумијевало уређење објекта, постављање потребних инсталација, нову опрему, расхладне коморе и витрине и набавку и монтажу биодробилице вриједне пет хиљада еура. Такође, у протеклој години је реконструисана пијаца у Игалу, гдје су постављене нове наткривене тезге, кућице за продају мјешовите и реновиран санитарни чвор, што је улагање вриједно око 35 хиљада еура.

У трећој фази адаптације градске пијаце у Херцег Новом, која ће бити завршена у наредних 20 дана, предвиђена је замјена фасадне столарије на пословним просторима који су у власништву Општине и поставка новог мобилијара на отвореним просторима пијаце. Овим ће радови на уређењу бити заокружени и град ће добити пијачни простор који ће моћи да ради и дању и ноћу, погодан и за организацију различитих базара, сајмова, изложби и дгугих сличних дешавања.