NSL11042023Представници Агенције за изградњу и развој града и фирме “Briv Construction” обишли су данас трасу на Топлој на којој ће већ сјутра почети први радови на изградњи аутобуског стајалишта са тротоаром до семафора.

Радови на изградњи аутобуског стајалишта подразумијеваће и изградњу степеништа које ће бити конекција према надвожњаку и Дому здравља, али и изградњу тротоара од готово 140 метара, на дионици на којој до сада није било пјешачке комуникације. Једно од најфреквентнијих саобраћајних чворишта у граду ће на овај начин по први пут добити уређено аутобуско стајалиште и тротоар са обје стране магистрале, што ће значајно допринијети побољшању безбједности пјешака и возача, као и растерећењу саобраћаја на магистрали и овој раскрсници.

Радове ће изводити фирма „Briv Construction“ која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру. Вриједност ове инвестиције је 151 хиљада еура. Главни пројекат за аутобуско стајалиште и тротоар до семафора на Топлој урадила је Агенција за изградњу и развој града.