NSL21042023У организацији Секретаријата за комуналне дјелатности, сектора за одржавање зеленила у Комунално стамбеном предузећу и Општине Херцег Нови, набављене су саднице 80 мимоза.

Мимозе ће бити посађене на јавним површинама и на локацијама гдје се скупштине станара стамбених зграда брину о зеленилу, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови, Василије Сеферовић:
“Настављамо акцију озелењавања. Враћамо се мимози, по којој је препознат Херцег Нови. Скоро смо испратили донацију предузећа “Телемах” са различитим садницама у Омладинском парку, дио Шеталишта од Галеба до тениских терена. Испратили смо и донаторску акцију “Сава осигурања”, гдје су садницама цвијећа и дрвећа оплемењене зелене површине. Парк Боке је уређен на једном завидном нивоу, оцијенио је Сеферовић.
Сеферовић је подсјетио да је слична акција била организована прије неколико година, али мањег обима:
“Тадашња акција није имала већег одјека и није дала одговарајуће резултате због ситуације са короном. Ово је период када крећемо у оплемењивање свих зелених површина. Са радницима Комунално стамбеног предузећа у наредном периоду ћемо обавити уређење зелених површина, свих скверова, кружног тока у Мељинама, локација уз Јадранску магистралу”, навео је Сеферовић. 

Акција садње садницама мимозе почела је јуче и потрајаће док не буде испуњен зацртани план оплемењивања зелених површина у прољећном периоду:
“Мимозе ће, поред наведених локација које су раније договорене, бити засађене, а на осталим ће накнадно – када буде одлучено на којим конкретно локацијама у граду. Тренутно се траже које ће све локације бити обухваћене садњом, казао је Сеферовић.
Подсјећамо да су донаторском акцијом садње садницама медитеранског растиња, дивље наранџе, ружа и другог украсног биља у парку у Игалу и Парку Бока, уприличен лијепи амбијент за миран боравак, одмор и дружење Новљана и гостију.
Извор: Радио Телевизија Херцег Нови