nas28042023a

Херцегновска “Чистоћа” богатија је за два нова камиона која су смјештена у Сервисној зони у Игалу, гдје се налази возни парк овог предузећа. Сервисну зону су обишли челници Општине Херцег Нови, предсједник Стеван Катић и потпредсједници Мирко Мустур и Милош Коњевић, а запослени у овом комуналном предузећу су их упознали са активностима и новим возилима који ће бити значајна помоћ у љетњој сезони.

Предсједник Катић је током обиласка истакао да је град сада чистији него претходних година, а сада је набављен и камион-цистијерна за прање улица.

“Коначно, имамо у потпуности опремљено возило за прање улица и шеталишта, што нам је било неопходно. Када сада видимо возни парк “Чистоће”, могу да кажем да сам поносан на ово предузеће, како ради и у суштини доприноси да Херцег-Нови носи епитет најчистијег града”, нагласио је Катић.

Он је честитао директору “Чистоће” Александру Шкобаљу и запосленима на унапријеђењу комуналне дјелатности:

“Знајући каква је била ситуација 2017. године, направљен је велики искорак. У том периоду смо морали да изнајмљујемо камионе од неких неразвијенијих општина, који су тада имале бољи возни парк, него што смо имали ми. Данас смо дошли у ситуацију да ми помажемо и осталим општинама, када су у питању и комунално уређење и камиони. Сада их имамо довољно да можемо да позајмљујемо осталим општинама у Црној Гори и правимо ту једну добру конекцију и сарадњу са свима”, поручио је Катић.

О вриједној инвестицији говорила је чланица Одбора директора предузећа “Чистоћа”, Слободанка Плавшић:

“Набављена су два камиона специјалне намјене, у вриједности око 120 хиљада еура. Извршни директор Александар Шкобаљ и Одбор директора чине све да се побољшају услови рада запослених у “Чистоћи”. Грађани свакодневно свједоче да је Херцег-Нови град сређене комуналне инфраструктуре. Увијек може да буде боље и ми ћемо се трудити да тако и буде. У име Одбора директора и лично име захваљујем се Општини Херцег Нови и предсједнику Катићу”, казала је Плавшић.   

Извршни директор “Чистоће” Александар Шкобаљ је истакао да је “Чистоћа” набавила два вриједна возила, која су недостајала возном парку:

“Ово је први пут да “Чистоћа” може да купи оно што је потребно. Раније је то, углавном, било из донација и то су били камиони који  нису за наше улице. Живимо од туризма и не смијемо више дозволити грешке. Камион за превоз отпада је капацитета 10 кубика, са надградњом тако да неће долазити до цурења уља, воде, непријатних мириса, што је представљало велики проблем у претходним годинама”, навео је Шкобаљ.

Нова цистијерна је капацитета 8000 литара, што је веома важно за ово привредно друштво, јер су је позајмљивали од Службе заштите и спасавања и приватника. Планирана је набавка још једног камиона цистијерне. Шкобаљ је потврдио да су сви камиони у возном парку технички исправни. Сваки камион је детаљно сређен и припремљен за обављање комуналних дјелатности.