Nas10082023

Завршено је асфалтирање и бетонирање улица и путева у Зеленици, на Подима и Ублима укупне дужине око 1,2 километра. Дионице на којима су извршени радови, у вриједности преко 450 хиљада еура, данас су обишли секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић и Никола Самарџић из Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог.

Планом и програмом уређења терена општине Херцег-Нови предвиђена је санација путне инфраструктуре како у руралном тако и у централном дијелу града, а све у циљу обезбјеђивања бољих услова за живот и рад, казао је секретар Сеферовић.

„Урадили смо поправку кривина на путу од Жлијеба према Ублима као и уређење дијела пута од Убала ка привременом одлагалишту Тисове греде, укупне дужине 600 метара. Асфалтирање је било обухваћено Планом и програмом, а до реализације је потребно испоштовати све законске процедуре. Свака локална управа је у обавези да донесе План и програм уређења до марта, затим слиједи усвајање на Скупштини, расписивање тендера, жалбени рокови“, казао је Сеферовић и истакао да је дио мјештана био увјерења да се посао асфалтирања неће урадити, иако је током одржане јавне расправе грађанству предочено да су ови радови предвиђени Планом и програмом уређења терена општине Херцег Нови и да ће засигурно бити изведени.

Сеферовић је подсјетио и да су претходних дана завршили санације још три улице.

„На Подима је асфалтирана дионица Прве пођанске улице, у дужини од 220 метара. Асфалтирано је и 220 метара улице Велика вода у Зеленици, односно потез од техничке службе „Водовода и канализације“ до уласка у просторије некадашњег ПКБ. Завршено је и бетонирање улице Попа Сава Накићеновића, такође у дужини од око 200 метара. Ту су се мјештани сами организовали и урадили припрему, а ми као одговорна локална управа обезбједили да се тај дио бетонира“, истакао је Сеферовић.

Он је појаснио да је укупна инвестиција за поменуте дионице преко 450 хиљада еура.

„Средства за санацију обезбијеђена су општинским Буџетом за улагање у путну инфраструктуру који износи 1,2 милиона еура. На поменутим дионицама уложено је око 450 хиљада еура за асфалтирање, док је другим тендером за бетонирање улице у Зеленици издвојено 5000 еура. Извођач је, према тендеру, била компанија Асфалт-бетон градња, а Агенција за изградњу и развој је обавила надзор“, казао је Сеферовић.