NSL9923Пут који повезује Мокрине и Мојдеж у дужини од око 2 километра завршен је након што је јуче асфалтирано 900м у Мокринама и 215м у Поробићима, док је остатак бетониран прошле године.

 

На овај начин Општина Херцег Нови је остварила дио програмских начела који подразумијевају улагање у инфраструктуру у новском залеђу и његово повезивање са градским језгром.
Put0909231Ријеч је о веома вриједној инвестицији од око 80 000 еура коју је локална самоуправа реализовала заједно са мјештанима, а пут је и проширен на 10 мјеста, казао је предсједник МЗ Мокрине Зоран Лазаревић.
„Велико је задовољство што можемо рећи да је постала проходна дионица у Мокринама, од школе и цркве Свете Варваре до засеока Косићи и скретања за Мојдеж. Дужина дионице је око километар и већ неко вријеме смо очекивали да дође до санације, али умјесто тога добили смо веома озбиљну реконструкцију новом асфалтном подлогом и проширењима која ће омогућавати несметану саобраћајну комуникацију. Као мјештанин који ће користити овај пут исказујем велико задовољство и упућујем захвалност Општини Херцег Нови. Значајна су улагања, око 80 000 еура али су значајна и програмска начела локалне самоуправе да залеђе опреми новом инфраструктуром. Домаћини, мјештани су скупили одређена средства и уложили у реконструкцију пута јер је суштински важно да пут буде квалитетан и комотан. Хвала и онима преко чије земље је прошао проширени пут, сви смо овај тренутак са радошћу дочекали“, нагласио је Лазаревић.
Он се захвалио и Агенцији за изградњу и развој града која је од почетка пажљиво водила процес па је све урађено како треба, као и извођачу радова компанији „Асфалт бетон градња“ на квалитетно обављеном послу.
„Овај пут ће нам бити значајна комуникација између залеђа и града у ишчекивању заобилазнице која ће бити право рјешење“, казао је Лазаревић.
Најавио је да очекује да наредне године Буџетом буду одређена средства за санацију пута у доњем мокрињском крају како би посао био комплетиран.