Nasl19092023Више дионица и путева у насељима Гомила, Пријевор, Мојдеж, Ратишевина и Сушћепан биће асфалтирано током наредне године, а већ следећег мјесеца ће почети радови у Игалу и на Савини: санација тротоара у улици V црногорске бригаде, санација и асфалтирање улице Сава Илића, те санација улице Браће Гракалића. Циљ је, како је више пута до сада истицано, улагати у развој ширег градског али и приградског дијела као и залеђа.

Потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић и директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић обишли су јутрос више локација на којима ће током следеће године бити изведени асфалтерски и бетонски радови на путној инфраструктури.
“Обезбиједити квалитетну инфраструктуру, санацијом или реконструкцијом, представља веома важан предуслов за развој свих дјелова наше општине, а самим тим и побољшања услова живота грађана. План је да се током следеће године изведу радови на више локација, међу којима су дио пута Сушћепан-Ратишевина, Прва сушћепанска улица, пут до села Андрићи, Виноградска улица у Суторини, стари пут за Дубровник, пут за Пријевор и према цркви Св. Госпође, пут у Бајковини, два крака у Требињској улици, као и санација пута у насељу Беци. Свакако, у сарадњи са мјесним заједницима и грађанима ћемо засигурно реализовати још пројеката санације локалних путева. Приоритет локалне самоуправе остаје побољшање инфраструктуре”, поручио је потпредсједник Коњевић током јутрошњег теренског обиласка и подсјетио да је у току и асфалтирање дионице од Поробића до филтер станице у Мојдежу.
Већ наредног мјесеца започеће санација тротоара у улици V црногорске бригаде, санација и асфалтирање улице Сава Илића, те санација улице Браће Гракалића на Савини. 

Подсјећамо, недавно је звршено 2км пута који повезује Мокрине и Мојдеж, након што је асфалтирано 900м у Мокринама и 215м у Поробићима, док је остатак бетониран прошле године. Предвиђено је да наредне године посао буде настављен реконструкцијом пута кроз доњи мокрињски крај.