nas08022024

У оквиру програма континуираног побољшања локалне путне мреже, завршено је асфалтирање улица у Норвешком насељу и Палих бораца у засеоку Луг. Како појашњавају из Агенције за изградњу и развој града, асфлатом је пресвучено 3 075 квадрата пута, а инвестиција је вриједна 90 000 еура. 

Из Мјесне заједнице Баошићи исказали су задовољство обављеним послом који ће допринијети квалитетнијим условима живота мјештана и гостију.

Ријеч је о пројекту који се реализује по уговору који је Општина Херцег Нови потписала са извођачем „Асфалт бетон градња“ из Подгорице и који, уз ову, обухвата санацију још десет дионица на подручју града и залеђа. Планирано је да посао, који је укупне вриједности 284 000 еура, буде завршен у наредних 15 дана.

Циљ локалне самоуправе је значајно побољшање локалне путне инфраструктуре како у градском језгру тако и у свим осталим дијеловима општине. Подсјећамо, прошле године је у ту сврху из Буџета ОХН издвојено преко 1,7 милиона еура, док су за 2024. планирана још значајнија средства.