nas06062024На пјешачким прелазима дуж магистралног пута у општини Херцег-Нови почело је постављање катадиоптера (рефлектујућих маркера). Ријеч је о првој фази која ће обухватити више пјешачких прелаза који су оцијењени као високоризични за безбједност учесника у саобраћају.

Како је појаснио секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић катадиоптери (мачије очи) јуче су постављени на пјешачким прелазима у Бијелој, Кумбору, на Црвеном крсту, дијелу послије семафора на Топлој и на Шиштету, а данас ће бити настављено постављање на још шест локација.

„Циљ је, на првом мјесту, повећање безбједности пјешака, као и свих учесника у саобраћају, али и побољшање проточности саобраћаја дуж магистрале. Прва фаза постављања катадиоптера подрзумијева и постављање соларних знакова уз пјешачке прелазе који ће возачима додатно скренути пажњу на близину пјешака, а прелаз учинити боље означеним и још видљивијим“, казао је секретар Сеферовић.

Пројекат постављања катадиоптера одвија се у складу са Пројектом саобраћајне регулације који је Општина Херцег-Нови добила у јануару.