nas26072024bbАгенција за изградњу и развој Херцег-Новог завршила је у претходном периоду обнову фасада четири стамбене зграде: у улици Браће Педишић бр. 29, Пете црногорске бригаде бр. 5, Мића Вавића бр. 3 и Прве бокешке бригаде бр. 3. До краја године још седам стамбених објеката добиће нови изглед.

Пројекат обнове фасада представља значајан корак ка унапријеђењу визуелног идентитета града и може се оцијенити као врло успјешан – Општина дотира 50 одсто потребних средстава, док преосталу половину плаћају станари.

“Ради се о јако доброј пракси која ће бити настављена и у будућем периоду. Апелујем на све грађане који живе у зградама, а нису задовољни својим фасадама, да се организују и преко скупштине станара прикупе средства. Општина је ту да дотира 50 одсто, тако да сви заједно уредимо фасаде и уљепшамо град”, поручио је Никола Самарџић из Агенције за изградњу и развој града и напоменуо да ће до краја године још седам стамбених зграда добити нове фасаде.

Подсјећамо, ове године је за осам стамбених зграда одобрено учешће у пројекту обнове фасада који спроводи  Агенција за изградњу и развој ХН.