UlicaNSL18924Завршено је асфалтирање четири улице у Зеленици – Горње село, Пландиште, Црквена и Прљага, а наредних дана нови изглед ће добити још четири улице у овој Мјесној заједници.

Посао је вриједан преко 160 000 еура, а средства су обезбијеђена из буџета Општине Херцег Нови.
Радове је данас обишао секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић и истакао да ће укупно бити асфалтирано 2,2 километра улица у Зеленици.
„Послије улица Горње село, Пландиште и Прљага, данас је завршено и асфалтирање Црквене улице. Ова улица је дуга око 1,1 километар, док је укупна површина улица које ће добити нови изглед 2,2 километра, а радови су вриједни око 163 000 еура. Предстоји још асфалтирање улице Великих винограда, затим Ђачке, Мимозе, као и дио улице од 220 метара у Сасовићима. Тиме ће све улице предвиђене планом и програмом уређења терена у Зеленици бити завршене. Мјештани су задовољни, а по њиховим ријечима, Црквена улица је изграђена 1984. године и тек послије четрдесетак година добија нови изглед“, казао је Сеферовић. 

Извођач је Асфалт-бетон градња, компанија која је изабрана на тендеру којим је предвиђено асфалтирање већег броја улица на територији општине Херцег Нови, у вриједности од око 1,2 милиона еура.
„Тендер обухвата и асфалтирање Пете црногорске, Сава Илића, крак улице код бензинске пумпе у Игалу, Млинарску улицу у Бијелој, дио улице у Каменарима... Очекујемо ребаланс буџета и надам се да ћемо још један тендер расписати за асфалтирање и бетонирање улица, након чега ћемо имати велики број улица у новом руху, које ће бити приступачне за саобраћај и за пјешаке“, истакао је Сеферовић.