StepenisteNSL060123Протеклих дана започети су радови на уређењу степеништа Елизе Дуковић Ломбардић у центру Херцег Новог, које повезује Његошеву улицу и Јадранску магистралу.

Кроз овај пројекат ће скалини који су годинама запуштени и оштећени добити љепши изглед, биће функционалнији и безбједнији.
У току су припремни радови на горњем дијелу степеништа, испод магистрале, који подразумијевају скидање подне облоге и припрему терена за бетонирање.
Потом ће услиједити радови на припреми доњег дијела, а у финалној фази и поплочавање комплетног степеништа названог по знаменитој задужбинарки која је свом граду оставила палату Дуковић, здање које се налази тик уз ово степениште.
Укупна вриједност радова које финансира Општина Херцег Нови износи 96.770 еура, а изводи их фирма „Темко“ која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру.
Имајући у виду да је због радова горњи дио степеништа тешко проходан, из локалне управе упућују молбу грађанима да се до завршетка санације уздржавају од коришћења ове пјешачке комуникације, ради сопствене безбједности.