NSL16022023Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, са својим сарадницима, угостио је делегацију Регионалног водовда Црногорско приморје на челу са предсједником Одбора директора, Зораном Лакушићем и извршним директором Бориславом Иванковићем.

У кабинету предсједника Општине Херцег Нови одржан је састанак на којем се разговарало о припреми предстојеће туристичке сезоне. Састанку су присуствовали предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић са најближим сарадницима као и директор ДОО „Водовод и канализација“ - Херцег Нови, Боро Лучић. У име Регионалног водовода, на састанку су били присутни, предсједник Одбора директора Регионалног водовода, Зоран Лакушић и извршни директор Регионалног водовода Борислав Иванковић са својим сарадницима.
На састанку су разматрани начини уредног водоснабдијевања у току наредне туристичке сезоне услијед проблема пада издашности изворишта „Боље Сестре“. Том приликом, руководство Регионалног водовода представило је актуелне проблеме са којима се суочава у свом раду, у сусрет љетњој туристичкој сезони.
Предсједник Одбора директора, Зоран Лакушић је истакао да смо на прагу туристичке сезоне и да се Регионални водовод, као и локални водоводи, интензивно припремају за предстојећу туристичку сезону. Као што је јавност упозната, Регионални водовод овај период дочекује са бојазношћу, имајући у виду степен девастације корита ријеке Мораче, усљед експлоатације пијеска, која за директну посљедицу има значајан пад издашности изворишта „Боље Сестре“.
У отвореном и конструктивном разговору, предсједник Катић и директор херцегновског водовода, Боро Лучић, исказали су спремност за помоћ у превазилажењу проблема са којима се суочава Регионални водовод. Овом приликом они су нагласили да Општина Херцег Нови као и локални водовод имају жељу за сарадњом у наредном периоду уколико буде техничких могућности за реализацију предложених активности од стране Регионалног водовода.
Имајући у виду чињеницу да од успјешне организације водоснабдијевања Црногорског приморја зависе резултати туристичке сезоне, као и колики је удио прихода од туризма у цјелокупној структури прихода државе Црне Горе, на састанку је исказана обострана спремност да се започета сарадња настави још интензивније у наредном периоду. Дакле, резултати туристичке сезоне у знатној мјери опредјељују економску стабилност и одрживост државе Црне Горе, па је самим тим одговорност која водоводна предузећа имају огромна.