Dragoljub poster062023

У Херцег-Новом ће недјеља, 18. јун бити дан посвећен Драгољубу Ђуричићу, суграђанину и легендарном бубњару који нас је напустио у марту 2021.

Једнодневна манифестација "Срце бира Драгољуба", започеће у 10:00 часова ревијалном трком у организацији Триатлон клуба Херцег-Нови, испред куће у којој је живио Драгољуб, у близини аутобуске станице, а завршиће се у градској луци, гдје ће наступити "Exodusi“, "Low voltage", ученици Музичке школе, као и дјеца ЈПУ “Наша радост”.

На тврђави Форте Маре биће одржан концерт легендарне групе "Леб и сол", чијим су успјесима посебно допринијели Драгољубови ритмови. Почетак је у 21:00 сат, а цијена улазнице је 10 еура.

Прије концерта, у 19:00 часова планирана је трибина под називом "Драгољубово срце", на којој ће чланови састава “Леб и сол”, Рамбо Амадеус и други умјетници, говорити о Драгољубу Ђуричићу, као умјетнику, легендарном бубњару, али и као човјеку који је несебично помагао многе људе, квалитетне умјетничке и друштвене пројекте.

Иницијатор за организацију овог догађаја је наша млада суграђанка и новинарка Викторија Самарџић, а подршку су пружили Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови, ЈУК Херцег фест и градске Туристичке организације.