drRajovic„НТЦ систем учења“ тема је трибине коју ће проф. др Ранко Рајовић одржати у Херцег Новом у недељу, 2. јула са почетком у 19:00 сати у Дворани Парк. Из Секретаријата за културу и образовање информишу да је број мјеста ограничен, па је потребно пријавити долазак на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , до петка, 30. јуна до 14:30 сати.

Др Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука. Предсједник је Комитета међународне Менсе за даровиту дјецу и УНИЦЕФ-ов сарадник на пројекту раног подстицања интелектуалног развоја дјеце, те оснивач Менсе Србије и Одсјека за даровите Центра “Никола Тесла”. Такође, др Рајовић је шеф Катедре за неуронауке у васпитању и образовању, на Педагошком факултету у Копру (Словенија).
НТЦ систем учења се примјењује у више од 20 држава Европе, а у седам држава има акредитацију тамошњих министарстава образовања.
drRajovic1Током трибине биће ријечи о развоју мозга и грешкама родитеља које утичу на развој мозга, развојним сметњама, раној стимулацији, психологији учења, развоју креативности, асоцијативном учењу, развоју математичко-логичког размишљања, мисаоној класификацији и серијацији, дивергентном мишљењу и примјени НТЦ методологије за рад код куће, у вртићу или у школи. Организатор је општински Секретаријат за културу и образовање, а циљ је указати на значај подстицања развоја дјеце предшколског и школског узраста.