Radionca HN 22.03. SajtСекретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови позива све студенте и средњошколце да присуствују бесплатној едукативној радионици под називом "Право на приступ суду и насљедноправни положај жена у Црној Гори”, која се организује у оквиру сарадње Општине и НВО “Центар за омладинску едукацију” на пројекту Европске омладинске картице (ЕYЦА).

Ана Стојановски, суткиња Основног суда у Подгорици и Ивана Јабучанин, асистенткиња на Факултету правних наука Универзитета Доња Горица биће предавачице на радионици. Са полазницима ће разговарати о тренутном статусу у Црној Гори када је ова тема у питању, ако и о кључним изазовима са којима се у праски сусрећу када је насљедно право у питању. Радионица је погодна за све заинтересоване полазнике, а нарочито оне који се интересују за каријеру правника/це.
Радионица ће се одржати у петак, 22. марта у Омладинском центру у Херцег Новом у 13h.
Пријавите се за учешће путем формулара: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc72BFwOL3Lz-WpyTmy6xhuWvUpcbAzkFHabB_cTqfQUyn3sQ/viewform?pli=1
Пројекат Европска омладинска картица (ЕYЦА), реализује се у партнерству НВО “Центар за омладинску едукацију” и Министарства спорта и младих, а уз подршку и активно учешће Општине Херцег Нови, која на годишњем нивоу обезбјеђује бесплатну дистрибуцију ЕYЦА картица за све младе на територији локалне самоправе, као и реализацију програма неформалне едукације у циљу јачања вјештина младих.