PosjetaNSL03624Потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало примили су данас у посјету ученике трећег разреда подгоричке ОШ „Др Драгиша Ивановић“ и њихову наставницу.

Малишани, које у обилазак града води Госпава Косовић, прво су посјетили Кућу нобеловца Ива Андрића, затим Градски музеј Мирко Комненовић, а потом су стигли на пријем у зграду Општине Херцег Нови.
Потпредсједник Мустур и секретарка Замбелић Пиштало испричали су ученицима неке од најважнијих историјских и културних прича о Херцег Новом, традицији и фестивалима, као и настојању локалне самоуправе да овај град учини по мјери дјетета и младих.
Posjeta362401Секретарка Замбелић Пиштало позвала их је на предстојећи фестивал „Поред мора, пјевати се мора“, али и предложила сарадњу подгоричке са неком од основних херцегновских школа јер како је истакла „мала смо држава, али имамо изузетне младе људе спремне на сарадњу и изузетне наставнике и професоре који такав став подржавају“.
Ученици су потом обишли РТХН, Сат кулу, Белависту, Форте Маре, Шквер и на њему базен и трофејну салу ПВК Јадран.