NaslovnaLuce2024Ученицима који су постигли одличан успјех током образовања у основној и средњој школи данас су предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало уручили општинске дипломе Луча. Изузетан успјех током школовања постигло је 18 основаца који су остварили највисочије оцјене из свих наставних предмета, одличан успјех и током средње школе постигло је 26 носилаца дипломе Луча 2, док је њих петоро заслужило најсјајнију диплому Луча 1 за петице из свих наставних предмета током основне и средње школе.

Више је разлога због којих је град поносан на најбоље ученике ове генерације, истакао је предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић.

„Одличним успјехом показали сте истрајност и преданост у стицању знања. Показали сте одлучност и упорност, а то су основни предуслови да будете одговорни и успјешни људи. У знању и образовању препознали сте најзначајнију моћ коју човјек треба да посједује. То је једина моћ којом можете рушити све предрасуде друштва и заједнице, можете превазићи изазове и препреке у животу, доскочити свакој ситуацији и мијењати оно што није добро. Сигуран сам да сте ви свјесни тога, зато данас имамо овакву част да вам у име Општине Херцег-Нови уручимо дипломе за највисочије оцјене из свих наставних предмета“, казао је предсједник Катић.

Заједнички циљ Општине и Секретаријата за културу и образовање је да пружи сваком младом човјеку што више разлога да учи, напредује, развија се и остане или се врати у свој Херцег-Нови, казао је предсједник Катић.

„Наша мисија је да будемо ваша подршка током школовања, различитих ваннаставних и спортских активности. Потврђујемо то бројним културним, забавним и едукативним програмима и финансијским линијама намијењеним талентованим ученицима, вашем одласку на такмичења, доприносимо бољој школској инфраструктури и условима у којима учите и стварате, организујемо едукативне радионице и курсеве, отварамо нове просторе у којима млади могу да уче, стварају и друже се. Данашње дипломе које вам уручујемо су само још једна потврда да вриједнујемо ваш рад и труд, да вјерујемо у вас и да смо без задршке увијек на вашој страни“, казао је предсједник Катић.

Захвалио је наставницима и породицама, али и ученицима који су својим успјехом наградили све грађанке и грађане Херцег-Новог.

„Примјер сте другима како треба поступати и перјанице својих генерација! Мудрост станује у вама, надограђујте је, учите, освојите све нивое образовања и немојте никада заборавити одакле сте кренули у свијет. Херцег-Нови рачуна на вас“, истакао је предсједник Катић.

Уз цвијеће и дипломе, носиоцима Луче 1 - Марк Иванов, Андреј Воучко, Хелена Михајловић, Павле Ђуровић и Сава Хутер уручене су и новчане награде.

По лијепој традицији, заједничка фотографија красиће билборде на централним мјестима у граду у знак поштовања још једне успјешне генерације младих људи Херцег-Новог.

За одличан успјех из свих наставних предмета за школску 2023/2024. годину дипломом Луча награђени су:

ОШ Орјенски батаљон - Тијана Живаљевић, Роман Градоселскиy, Елена Милић и Анђела Попивода

ОШ Илија Кишић - Софиа Касум, Тамара Видаковић и Богдан Головић

ОШ Милан Вуковић - Стефан Анђелић, Андријана Остојић, Вук Милојевић и Ведрана Шимрак

ОШ Дашо Павичић - Софија Грковић, Душан Рељић, Видоје Чепрнић, Елена Мрачевић, Лука Марковић, Немања Гецај и Мартина Аранзуло.

Ученици СМШ Иван Горан Ковачић - носиоци дипломе Луча 2 за одличан општи успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у основној и средњој школи школску 2023/2024. годину:

Ана Ранђеловић, Јана Иванишевић, Вања Терзић, Ања Гушић, Вања Перовић, Хелена Роговић, Јелена Грковић, Милица Бован, Светлана Ковачевић  , Јована Јанчић, Анастасија Кипераш, Милица Дабарчић, Теодора Мишељић, Василиса Вукаловић, Нађа Гудељевић, Крсто Симовић, Јелена Капор, Андреј Јанковић, Инес Бошњаковић, Миа Бошњаковић, Исидора Вучетић, Ивона Туфегџић, Теодора Ивановић, Бојана Зуковић, Теодора Симић и Ксенија Боснић.          

Носиоци дипломе Луча 1 за одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у основној и средњој школи за школску 2023/2024. годину:

Марк Иванов, Андреј Воучко, Хелена Михајловић, Павле Ђуровић и Сава Хутер који је и ђак генерације.

Фото: Вук Илић