KapetanLukaNSL160924Најмлађа новска публика имала је јуче прилику да ужива у матине представи „Кањош Мацедоновић“ у продукцији Беоарта и Чича Мичиног позоришта, а по тексту и у режији Матеја Поповића.

Причу о капетану Луки, његовој посади, легендарном јунаку Кањошу Мацедоновићу који помаже Луки, на сцену Дворане Парк донијели су глумци Владимир Тешовић, Драган Петровић, Сташа Миловановић, Стеван Пиале, Јована Берић, Богдан Богдановић и Александар Ристоски.
Како је за РТХН казао глумац Иван Михаиловић, који је у овој представи у улози сценографа и асистента режисера, било је изазовно припремити причу о Кањошу Мацедоновићу и ставити је у концепт дјечијег театра.
„Послије реакције публике рекао бих да смо у томе успјели, срце ми је пуно. Моја улога у представи је да визулни дио учиним што бољим и јако сам задовољан како је све изгледало на сцени, а поготово ми је важно да се у Херцег Новом, у којем сам домаћи, тако нешто и десило“, истакао је Михаиловић и најавио да ће представа бити и пред малишанима у Котору и Тивту.

Гостовање представе омогућили су Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови и ЈУК Херцег фест, а поводом почетка школске године.