TrotinetijadeNSL141024Највеселија манифестација у оквиру програма прославе Дана ослобођења Херцег Новог је трка предшколаца, популарна Тротинетијада која је и у свом трећем издању окупила више стотина малишана.

Организатори Тротинетијаде - ЈПУ Наша радост, имали су подршку у Општини Херцег Нови, Црвеном крсту ХН и Савјету родитеља, како би најмлађи Новљани и Новљанке данас уз музику и забаву учествовали у још једном јединственом такмичењу. Аплаузом су поздравили васпитачицу Александру Симовић по чијој идеји је и настала Тротинетијада.
Трка је организована по узрасним групама и за свих пет васпитних јединица, па су предшколци са Топле имали црвене мајице, малишани са Савине и из Зеленике бијеле, Бијељани плаве, зелене су носила дјеца вртића у Игалу, а жуте најмлађи суграђани који бораве у вртићу задужбине Николе Укропине.

Они су на циљу послужени освјежењем – водом и воћем, а за успјешно пређену стазу, уручене су им дипломе. Дружење су наставили уз забавне и креативне игре у парку испод Титове виле.