Trka radostiNSL2024 8Хитри кораци и широки осмјеси обиљежили су данашњу, трећу „Трку радости“, организовану у оквиру програма обиљежавања Дана општине Херцег Нови.

Рекордан број основаца, њих око 800, из првих пет разреда све четири херцегновске школе претрчао је дионицу шеталиштем од Војничких бања до Шквера, гдје су их дочекали и поздравили бројни посјетиоци.
Трку у којој су сви побједници организовао је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, уз подршку градске Туристичке организације и Триатлон клуба Херцег Нови.
„Слоган програма у част празника града ове године каже „Херцег Нови, град који расте“, а тако и ова манифестација расте из године у годину“, казала је Олга Пејовић из Секретаријата за културу и образовање.
Како је навела, за трку је било пријављено 870 основаца, а учествовало их је око 800, што је рекордан број. Пејовић је упутила ријечи захвалности дјеци која су учествовала, као и онима који су помогли организацију трке - родитељима, наставницима, управама основних школа и партнерима.
Сви малишани добили су стартне пакетиће и похвале, а након завршене трке дружење је настављено уз музику за коју је био задужен ДЈ Чупко.