NSL161021Отварањем изложбе “Крш у Лубардином пејзажу” синоћ су почеле свечаности посвећене 28. октобру, Дану ослобођења и Дану општине Херцег Нови.

Новској публици представљени су радови из богате збирке Фондације Петар Лубарда, који су омаж великом сликару. Изложба је реализована у сарадњи Јавне установе културе “Херцег Фест” и Фондације Петар Лубарда.

“Можете видјети радове млађе и средње генерације и већ афирмисаних умјетника, што је јако занимљиво јер су сви умјетници другачије одговорили теми и радови су настајали у периоду од 2010. До 2018. године. Ово је својеврсни омаж Петру Лубарди”, казао је организатор изложбе, Војислав Килибарда.
“Лубарда је мислилац умјетности. Свака његова композиција је непоновљива, ви када једном видите Лубардину слику до незаборава је носите у перцепцији. Ова изложба има своје значење јер показује да је код младих људи Лубарда присутан као вјечита тема и надахнуће”, поручила је професорица и овогодишња добитница Октобарске награде, Вишња Косовић и званично отоворила изложбу.

Изложба “Крш у Лубардином пејзажу” у фоајеу Дворане Парк биће отворена до 30. октобра.
Вечерас је на програму свечаности у част Дана општине промоција монографије Лазара Сеферовића “Херцег Нови – град монументалних тврђава”, у Дворани Парк од 19 часова. У оквиру спортског програма данас ће бити отворен јубиларни, 10. Шаховски турнир “Меморијал Обрад Манојловић”, у хотелу “Play” од 10 часова.