nas27102021aaМјузикл „Сан о Боки“ синоћ је премијерно одигран на сцени Дворане Парк, у оквиру свечаности поводом Дана општине Херцег Нови. Публика у пуној сали је са искреном емоцијом и пажњом испратила и дугим аплаузом наградила причу о некадашњем хотелу „Бока“ у коју су уграђени понос и носталгија, знамените личности које су обиљежиле историју и дух града.

Кроз позоришни сан о Херцег Новом и „Боки“ публика се сусрела са чувеним градоначелником Мирком Комненовићем, краљем Александром, Војом Станићем, Зуком Џумхуром, Ивом Андрићем, Милошем Црњанским, капетаном Мирославом Штумбергером и новским ориђиналима.

У пројекат је уложено много колективног труда, игре, љубави и узајамног поштовања, а резултат је прича која се бави душом и емоцијама, казао је за РТХН глумац Дејан Ђоновић, који игра улогу ориђинала Лола.

„Херцег Нови је мали град и онда се скупи толико људи и направите неко мало чудо са мало средстава за овакав пројекат. Имали смо и среће да је и Општина ово препознала као пројекат који заиста на најљепши начин може да представља град, његову прошлост, садашњост и будућност и то је оно што треба сваком граду“, поручио је Ђоновић.

Редитељ Петар Пејаковићје истакао да сусрет са публиком, радост коју изазива и овације које су добили на крају, потврђују колико овај пројекат вриједи.

Сценариста Пеђа Ристићизразио је наду да ће мјузикл који је описао као „весеље и шарениш на сцени“постати бренд Херцег Новог и наставити да живи.

У  „Сну о Боки“ глуме, пјевају,  свирају, плешу: Милош Пејовић, Горан Славић, Дејан Ђоновић, Данило Бабовић, Зоран Тројановић, Андрија Рашовић, Мирослав  Бобо Милановић, Маја Лукшић, Сара Јањић, Милица Милановић,  Загорка Комљеновић, Лара Ковачевић, Ђуро Познановић, Слободан Бобо Јањић, Радован Чепрнић, Андреј Божановић, Лука Гардашевић, Лука Дубанек, Бианка Врцан, Луцас Бооцк, Миа Мишевић, Сара Гига, Сања Ђурић и Андреа Пророчић.

Сценографију је осмислио Војислав Војо Килибарда, а костиме израдила Весна Вукићевић. Оригиналне композиције дјело су Пеђе Ристића и Владимира Рацковића. Кореографију потписује Антонија Новоселац, а продуцент је Мирела Шћасни, предсједница НВО „Бруна“.