Nas25112021У Кући Нобеловца Ива Андрића данас је одржана конференција за новинаре на којој је представљен Умјетнички одбор новог фестивала „Наше море, наше скале“, који ће у јуну наредне године бити одржан у Херцег Новом. Умјетнички одбор фестивала чине музичари Елена Ристеска (Сјеверна Македонија), Ђорђе Давид (Србија) и Данијел Алибабић (Црна Гора).

Како је казао предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, из Куће Ива Андрића данас је послата лијепа порука: већ наредног љета у нашем граду ће бити организован фестивал који ће правазићи локалне и регионалне оквире.

-Потребно је да Херцег Нови позиционирамо на туристичкој мапи региона. Конкуренција је данас велика и вјерујемо да ће на овај начин гости у предсезони више посјећивати наш град. На свима нама је да искористимо велики потенцијал који имамо по питању туризма и више допринесемо да још већи број људи из региона и шире посјећује Херцег Нови. Вјерујем да ће фестивал „Наше море, наше скале“ бити права посластица за музичке сладокусце. Кроз сами фестивал ће бити промовисане нове младе звијезде које ће сјутра постати препознатљиве у цијелом региону, истакао је Отовић.

Црногорски музичар Данијел Алибабић истакао је да га радује да ће Херцег-Нови имати највећу музичку причу од следеће године, али и чињеница да ће млади извођачи имати прилику да на прави начин каналишу свој таленат и сниме нову композицију са којом ће се такмичити.

-Са друге стране, биће велико задовољство угостити регионалне звијезде које ће се такмичити на овом фестивалу и учествовати у ревијалном дијелу. Три ноћи ће заиста бити невиђени спектакл, поручио је Алибабић.

NMNSkale2021Музичка звијезда из Сјеверне Македоније, Елена Ристеска, апеловала је на младе теленте и колеге из цијелог региона да се пријаве на фестивал, истакавши увјерење да ће ова манифестација, уз знатан број професионалаца, бити велики спектакл – „нешто ново што се дешава на Балкану, различито од свега осталог“.

Српски рок музичар и глумац Ђорђе Давид поручио је да ће фестивал “Наше море, наше скале” бити прича која ће вишеструко интересовати јавност и ударити темељ за нешто што ће се дешавати наредних година.

-Сматрам да овај фестивал, у конгломерату ничега што се на Балкану у овом тренутку дешава када су фестивали у питању, има озбиљан задатак и да ће ударити онај најљепши, умјетнички шамар свим другим великим градовима и другим новонасталим државама оне велике земље у којој сам ја рођен, да се озбиљно позабавимо неким стварима које смо заборавили, а то су: пјесма, дружење и  реципроцитет. Ми смо људи који дају ону врсту боје које је народ жељан у овом тренутку, која је заборављена, а то су фестивали, нагласио је Давид.

Према ријечима Ане Мартиновић, ПР менаџерке компаније М:тел, која је дио компаније Телеком Србија – покровитеља фестивала, ова манифестација неће бити само музички, већ умјетнички и културни спектакл.

-Сезона је за Црну Гору јако битна, али и за нас као мобилног оператора. Ми јесмо лидери у региону, а регион је управо онај који долази у Црну Гору. Сигурна сам да ће  и овим поводом доћи у Херцег Нови, поручила је Мартиновић.

Како је на конференцији за новинаре истакнуто, фестивал ће трајати три дана, а конкурс за пријаву за учешће на фестивалу биће објављен током наредног мјесеца.