NasPM21022022На Тргу Николе Ђурковића у Херцег-Новом синоћ је одржан „Bunt rock night“ у оквиру 53. Празника мимозе, на којем су наступили бендови Лагана среда и Болесна штенад.

Центар града одјекивао је ауторским пјесмама и обрадама, а квалитетне и аутентичне изведбе измамиле су рокерско-панкерски набој да исплива, посебно код оних најмлађих. Пробрана публика која воли „опасан“ звук и провокативне текстове сјајно је реаговала на рок наступ какав је умногоме изостао са музичке сцене на приморју протеклих година.
„Бунт“ је једна од најдуговјечнијих емисија Забавног програма РТС-а, у чијем су фокусу рок музика и пружање шансе младим, неафирмисаним и демо бендовима из региона.

Бендови са „Бунт рок фестивала“ наступају у Херцег-Новом већ три године, у оквиру Херцегновског стрип фестивала, па је организација овог концерта произашла из сарадње ХСФ-а и Празника мимозе.
Комплетан програм 53. Празникамимозе можете погледати и преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf
Организатори 53. Празника мимозе су Општина Херцег-Нови, Јавна установа културе „Херцег-фест“ и Туристичка организација Херцег Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Blue line, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Swisslion, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Atera business suites. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro и РТВ Никшић.