naslovna07062022

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови и Канцеларија за младе Општине Ивањица сарађиваће убудуће првенствено на пољу запошљавања младих, еколошког активизма и сарадње образовних установа два града, саопштено је на састанку који је данас одржан у згради херцегновске локалне самоуправе.

Сарадња са Канцеларијом за младе Општине Ивањица требало би у наредном периоду да резултира учешћем ученика Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ на Еко кампу који ће бити одржан на планини Голија у августу, један је од начелних договора са састанка.

Поред секретарке за културу и образовање Општине Херцег-Нови, Ане Замбелић Пиштало, састанку са координатором и волонтерима Канцеларије за младе Ивањица присуствовали су представници Црвеног крста Херцег Нови, Факултета за менаџмент Херцег-Нови, као и школског парламента СМШ “Иван Горан Ковачић”. Размијењена су искуства и резултати у области омладинске политике, а посебан акценат стављен је на проблематику у области запошљавања младих.

-Желимо да се наши млади упознају са вршњацима из региона, да угостимо омладину Херцег-Новог код нас. Заиста имамо доста сличних интересовања и планова које ћемо у будућности реализовати, на обострано задовљство, поручио је Иван Стаменић, координатор Канцеларије за младе Ивањица и члан Националне асоцијације канцеларија за младе у Србији. Како је истакао, широк је спектар могућности за сарадњу школских установа два града.

Учесници састанка сагласили су се да је сарадња треба да се развија у правцу креирања пројеката који се тичу волонтеризма, подстицања запошљавања младих, подршке младим талентима, информисања и едукције, рада са осјетљивим групама и активног укључивања младих у живот. Закључак је да заједнички рад, размјена добрих пракси и искустава засигурно може допринијети развоју локалних омладинских политика, те у крајњем утицати на побољшање квалитета живота младих људи и обогаћивање њихових искустава.