Dan mladihПоводом Међународног дана младих, 12. августа, у Херцег Новом ће бити одржан концерт бендова Парампашчад, Jack Lupino i L'ombelico. Овај програм град организује младима на поклон, а сви људи добре воље позвани су да се придруже слављу у част младости, енергије и потенцијала оних који су будућност заједнице.

Публику очекује наступ три црногорска састава који су препознати по својој енергији, доброј атмосфери на наступима, ауторским нумерама и обрадама свјетски познатих хитова. Почетак програма у парку Боке заказан је за 20.30 часова, а улаз је слободан.
Покровитељ концерта поводом Дана младих је Општина Херцег Нови, организатор Секретаријат за културу и образовање, у сарадњи са Јавном установом културе „Херцег-фест“.
„Концерт поводом Дана младих представља наставак наших активности на обогаћивању културне понуде која ће заинтересовати прије свега младе. Након бројних представа, радионица и програма, жељели смо да овим догађајем обиљежимо међународни дан посвећен младима, посебно имајући у виду да је 2022. проглашена Европском годином младих. Надамо се да ће ово постати традиција, те да ћемо сваке године у Херцег Новом имати све већи број програма који одговарају укусу и потребама младих људи, јер је култура важан сегмент квалитетног и испуњеног живота омладине у нашем граду“, истиче секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало.
Истичући да су млади људи покретачка снага заједнице и да њихов глас треба гласније да се чује, Замбелић Пиштало охрабрује младе Новљане и Новљанке на ангажовање у свим сферама живота заједнице и позива их да се обраћају локалној управи са својим иницијативама и предлозима, јер сарадња представља најбољи пут до заједничког циља - да Херцег Нови буде град по мјери младих.
Концертом који ће бити одржан 12. августа Херцег Нови се придружује глобалној кампањи којом се обиљежава Међународни дан младих, утврђен од стране Уједињених нација као прилика да се скрене пажња међународне заједнице на питања младих и прослави њихов потенцијал као партнера у друштву.