TrkaNSL221022Преко 500 основаца учествовало је данас на „Трци радости“, која је организована у оквиру програма у част Дана општине Херцег Нови.

Дјевојчице и дјечаци од првог до петог разреда све четири херцегновске основне школе трчали су од Војничких бања до платоа код споменика оснивачу града, краљу Твртку И Котроманићу, а резултат се није мјерио временом већ осмјесима и дружењем.
Трци су претходиле вјежбе загријавања, а све учеснике су на циљу чекали освјежење, похвале и бројни посјетиоци, који су их подржали аплаузом.
Trka221022Организатор трке је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови заједно са Триатлон клуб Херцег Нови, професорима физичког васпитања и разредним старјешинама основних школа и Херцег Нови Tourism Board - Туристичка организација Херцег Нови
Задовољство због успјешне прве „Трке радости“ исказала је секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, која је изразила наду да ће ово постати традиционалан догађај у част празника града и упутила ријечи захвалности свима који су помогли организацију.
„Најважније је да смо из града послали слику да Херцег Нови јесте оно чему стремимо – град дјеце. На том фону треба и убудуће да осмишљавамо овакве и сличне програме“, поручила је Замбелић Пиштало.
Да се малишани правилно загрију и тако избјегну повреде научили су их новски триатлонци, а Лука Чупић нам је потврдио да је све прошло у најбољем реду: „Дјеца су била срећна и уморна. Након 300 метара трчања добили су дипломе и окрепу, а њихова насмијана лица су показала да смо данас урадили праву ствар“.
Trka2210221Овогодишњи програм у част Дана општине Херцег Нови обухвата спортске догађаје на отвореном за све генерације - претходног викенда је за малишане из вртића одржана прва “Тротинетијада” у Игалу, данас “Трка радости” за основце, а 30. октобра ће старији такмичари имати прилику да учествују у “Уличној трци ослобођења Херцег Новог”, чији старт је на платоу испред зграде Општине.