Djecija NGВелика новогодишња прослава за дјецу у Херцег Новом, Дјечија Нова година биће одржана у петак, 30. децембра 2022. године, од 11 до 14 часова, на тргу испред зграде Општине.

Дружење са Дједа Мразом и Бабом Мраз, вилењацима, аниматорима на штулама, ликовима из цртаних филмова и стрипова, само су неки од програма који ће одушевити најмлађе.
У плану су и израда украса за јелку, осликавање лица, караоке, базар дјечијих рукотворина, као и неизоставан музички програм који ће позвати дјецу да уз пјесму и плес испрате ову и дочекају 2023. годину.
Програм ће почети у 10.30 часова дефилеом малих мажоретки и Градске музике Херцег Нови од Трга Николе Ђурковића до зграде Општине. Они ће својим наступом отворити низ програма у којима ће учествовати ученици све четири основне школе са територије општине Херцег Нови, дјеца из вртића „Наша радост“, ученици новске Музичке школе и дјечији хор „Цвркутићи“.
„Херцег Нови је град усмјерен на дјецу, и овим програмом смо жељели да то још једном потврдимо. Укључили смо све новске васпитно-образовне установе, како би што већи број новских малишана учествовао у програму“, каже секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало.
Она истиче да је припремљен садржајан програм који ће одушевити најмлађе суграђане и госте. Поред забавних и музичких програма, биће организован базар на којем ће дјеца продавати своје рукотворине, а сва на тај начин прикупљена средства биће усмјерена за набавку дидактичких помагала за школе или у хуманитарне сврхе, у складу са процјеном управа школа.
„Дјечија Нова година ће бити велика новогодишња прослава за сву дјецу у нашем граду, позивам малишане и њихове родитеље да нам се придруже 30. децембра, да заједно славимо и дружимо се“, поручује Замбелић Пиштало.
Покровитељ Дјечије Нове године је Општина Херцег Нови, а организатор Секретаријат за културу и образовање.