vodovodNSL19062023Чланови Удружења пензионера Херцег Нови и корисници сервиса Црвеног крста имаће могућност плаћања рачуна за воду на више мјесечних рата без камате, а у наредном периоду наћи ће начин да то омогуће и осталим корисницима социјалних давања и помоћи, саопштено је из предузећа “Водовод и канализација”.

У циљу подршке најугроженијим категоријама суграђана Водовод и канализација Херцег Нови је иницирало састанак са представницима општинског огранка Црвеног крста и Удружења пензионера Херцег Нови.
”Водовод и канализација” Херцег Нови као друштвено одговорна компанија има интенцију да у складу са својим могућностима, у условима изражене инфлације, допринесе бољем стандарду најстаријих и суграђана који су у стању потребе помоћи. На предлог Извршног директора Бора Лучића, Одбор директора ВиК-а је донио одлуку да се Удружењу пензионера и Црвеном крсту уплати једнократна помоћ. Такође се пружа могућност члановима и корисницима услуга ових удружења плаћање рачуна за утрошену воду на више мјесечних рата без обрачунавања затезне камате”, саопштили су из компаније.
Најавили су и да ће у сарадњи са Секретаријатом за локалну самоуправу Општине Херцег Нови и Центром за социјални рад осмислити модел помоћи при плаћању мјесечних рачуна за утрошену воду и осталим корисницима социјалних давања и помоћи.
Надају се да ће им се, у настојању да се суграђанима олакша терет старости и финансијске тјескобе, придружити и друге друштвено одговорне фирме и институције