NaslovnaPUP08062023

Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма, у сарадњи са Општином Херцег-Нови, организовало је данас у Великој сали Скупштине јавну презентацију Нацрта измјена и допуна Просторно-урбанистичког плана општине Херцег-Нови и Извјештају о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Презентација је изазвала велико интересовање грађана, а како сви нису успјели да уђу у салу, организатори су одлучили да припреме још једно представљање овог нацрта наредне седмице у Дворани Парк.

Нацрт измјена и допуна ПУП-а представио је савјетник за архитектуру и урбанизам у Агенцији за изградњу и развој Херцег-Новог, дипл. архитекта Ранко Ковачевић, али и одговарао на питања грађана заједно са дипл. инг Иваном Недовићем из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма и директором Агенције за изградњу и развој дипл. инг. Александром Ковачевићем. Презентацији је присуствовао и секретар за просторно планирање и изградњу дипл. инг Владислав Велаш.

Током расправе, грађани су износили различите проблеме које Нацрт ПУП-а, према њиховом мишљењу, не третира на прави начин, сугерисали измјене и тражили разјашњења уочених недоумица. Након трочасовне расправе одлучено је да се наредне седмице, а прије 16. јуна до када је Нацрт на јавној расправи, одржи још једна презентација како би покушали да изађу у сусрет што већем броју грађана.

Обрађивачи су истакли да је до сада пристигло 500 предлога и сугестија грађана, на сваки је одговорено, а коначан суд даће Савјет за ревизију након предлога мишљења обрађивача.

PUP08062023Појаснили су да је ријеч о нацрту а не коначној верзији ПУП-а и позвали их да и даље, до 16. јуна, достављају предлоге путем e-mail-a: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или директно на архиву Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, IV Пролетерске бригаде број 19, Подгорица.

Увид у цртеже плана могуће је обавити радним данима од 09:00 до 11:00 сати у просторијама Секретаријата за просторно планирање и изградњу ОХН, канцеларија број 87, на трећем спрату зграде Општине и од 12:00 до 14:00 у Агенцији за изградњу и развој Херцег-Новог. Посјета Агенцији се мора заказати на број телефона: 068 900 185.

Записник са данашње презентације и расправе биће истакнут на сајту Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, а о термину одржавања јавне расправе наредне седмице, јавност ће бити благовремено обавјештена.