23022021naslovnaЗавршени су радови на адаптацији тротоара у улици Орјенски батаљон, у дужини од 340 метара. Захваљујући овом пројекту, у кратком року је санирана пјешачка стаза која је годинама била неусловна за пјешаке и којом је био немогућ несметан пролазак особа са инвалидитетом и колица за дјецу. Уређењем тротоара омогућено је сигурније и безбједније кретање улицом Орјенски батаљон.

“Урађени су нови парапети, ивичњаци, нови слој бетона са украсним дијелом по средини, одрађено је фарбање постојеће ограде. Пројекат је урађен у рекордном року. Извођач је била фирма “Роле инжињеринг”, којој желим да се захвалим на изузетној сарадњи и брзини извођења”, казао је в.д. директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александар Ковачевић.

Радови су били подијељени у два сегмента, први од узбрдице до раскрснице са Бањалучком улицом, а други од раскрснице до маркета “Идеа” у насељу Црвени крст.

Укупна вриједност ове инвестиције је око 30 хиљада еура, финансирала га је Општина Херцег Нови, а изведен је према пројекту који је урадила Агенција за изградњу и развој.

Ковачевић истиче да ће Агенција и убудуће наставити да ради на пројектима адаптације, санације или реконструкције новских тротоара и улица. У плану су, између осталог, радови на адаптацији тротоара у преосталом дијелу Орјенског батаљона, до раскрснице са Јадранском магисталом. Како објашњава Ковачевић, Агенција је комуникацији са инвеститором који намјерава да у близини гради објекат, ради планирања и што боље координације извођења ових радова.