Dino Park17052023aa

Туристичка организација Херцег-Нови у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор и Дино Парком Златибор организује у нашем граду 18. маја догађај под називом „Знањем до трона, па са породицом на одмор до Златибора“. Овај  пројекат  Дино парк Златибор представља у форми наградног квиза у 16 градова из  Црне Горе, Србије и Републике Српске.

У Парку Бока ће се сутра са почетком у 17 часова,  за неку од престижних награда такмичити основци херцегновских школа. Учесници ће имати прилику да уживају у интересантном програму, презентацији Златибора, али и да својим знањем освоје бројне награде, као што су: породични викенди на Златибору, једнодневни излети , породични спа ваучери, породичне вечере, ручкови, атракције за цијелу породицу и дјецу, бесплатне дјечије улазнице, али и породичне за Дино парк.

За учеснике је предвиђено 200 награда које су обезбиједили партнери пројекта: ТО Златбор, Голд гондола, Туристицко-рекреативни комплекс Златибор, Хотел Златибор, Хотел Мона, Хотел Букет, Хотел Vip  Casa, Хотел Палисад, Хотел In, Маса ресторан, Гранд ресторан, Коноба акустик, Хотел Конак, Комплекс Краљеви Конаци, Хотел All seanse, Milky, Рафтинг Центар РТ и Титова Вила.

Такмичарима це се од 17х до 17:30h додијелити кодови за учешће у квизу након чега ће се одржати  презентација о Парку Дино и Златибору, како би се додатно информисали и били што успјешнији у такмичењу. 

Дино парк Златибор је забавно-едукативни парк и простире се на површини од 5 хектара. Спој савременог свијета , 20 спортско-авантуристичких саџаја и 18 реплика мултимедијалних диносаусруса у боровој шуми , беспрекорно уређеном парку на свежем планинском ваздуху, чине овај пак једниственим породичним  комплексом, који окупља све генерације. "Оаза мира и незаборавне авантуре за узраст од 1 до 101 године".

Због свега наведеног, овај парк је више пута награђен као најпосећенија породична дестинација у региону, а о томе сведоче и званични подаци о броју посетилаца.

Главни је локалитет ђачких екскурзија из цијелог региона о чему свједочи податак , преко 200 000 дјеце у организованим ђачким екскурзијама и домаћин је многобројних фестивала, манифестација, међународних конкурса, догађаја, а посебно се истиче посвећености хуманитарном раду, од самог оснивања парка.

Подршку догађају пружили су ЈУК Херцег Фест и Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови. У случају лошег времена програм ће бити одржан у фоајеу Дворане Парк.