VoziloNSL031024Херцегновској Служби заштите и спашавања данас је испоручено ватрогасно возило рађено и опремљено по најсавременијој технологији.

Тиме ће бити значајно ојачани технички капацитети Службе и омогућено још ефикасније дјеловање на терену. Набавку возила вриједног 270 000 еура финансирала је Општина Херцег Нови.
Иновативно рјешење огледа се у смањењу тежине возила јер је профил возила израђен од алуминијума, резервоар за гориво од инокса, појаснио је Суад Бешлић, власник фабрике из Живинаца (БиХ), која је произвођач.
„Ради се о најмодернијој врсти надоградње и веома сам поносан што имам прилику да овакво возило први пут испоручим и за Црну Гору. Карактеристике возила су да има 6000 литара воде, 600 литара пјенила, пумпу великог капацитета, два навална витла и топ за воду. Ваши ватрогасци су овим обезбјеђени да одговоре сваком захтјеву спашавања који буде потребан. Ми смо током 2018. године за тржиште Њемачке произвели 82 оваква возила смо, а радили смо и за војску Народне Републике Кине“, истакао је Бешлић и додао да је пријатно изненађен опремљеношћу, могућностима и организованошћу херцегновске Службе коју пореди са појединим у државама западне Европе.

Општина Херцег Нови у континуитету подржава и осавремењава рад Службе заштите и спашавања, а сада су се стекли услови и за набавку новог возила, истакао је предсједник Општине, Стеван Катић.
„Задовољство је тим веће јер је прошло 15 година од када је Општина задњи пут набавила ватрогасно возило које је последња ријеч технике. Мислим да Херцег Нови, набавком овог камиона, дефинитивно има најопремљенију Службу заштите и спашавања не само у Црној Гори већ и шире. Заиста желимо да безбједност наших грађана не буде упитна ниједног тренутка и да наша јединица ватрогасне, и када је у питању људство и када је ријеч о техници, може да дјелује правовремено“, казао је Катић.
Он је захвалио припадницима Службе на доброј и квалитетној сарадњи и пожртвовању.
„За нама је успјешна сезона која је прошла без већих пожара, захваљујући прије свега свим овим људима који пожртвовано раде за свој град, своју службу, а од којих се увијек очекује да буду на висини задатка. Захваљујем се још једном и произвођачима из Живиница, драго ми је да је ово први камион који је достављен у Црну Гору, а вјерујем да ће њихов квалитет бити препознат“, казао је предсједник Катић.
Како је казао командир Службе заштите и спашавања ХН, Златко Ћировић, набавком возила знатно су ојачани технички капацитети Службе.
„Настављамо сарадњу са локалном самоуправом, предсједник Катић нам даје додатно вјетар у леђа и надамо се да ћемо и наредне године ући у неке пројекте који ће додатно утицати на опремљеност Службе“, истакао је Ћировић.