TurnirNSL161021Традиционални меморијални шаховски турнир “Обрад Манојловић”, десети у организацији ШК „Херцег Нови 1949“ и породице Манојловић, почео је јутрос у Хотелу Play, у оквиру обиљежавања Дана општине Херцег Нови.

Турнир, који је ове године окупио педесетак учесника из цијеле Црне Горе, свечано је отворио предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, који је поручио да је одржавање ове манифестације велика ствар, како за клуб, тако и за Општину. Он се захвалио организаторима, који су уз подршку локалне самоуправе и Шаховског савеза Црне Горе успјели да ову манифестацију учине значајном и традиционалном.

-Вриједи истаћи и да ШК „Херцег Нови 1949“ ради са младима, да су управо они ти који су нашим основним школама донијели програм „шах за младе“, тако да данас у свим основним школама у Херцег Новом имамо шаховске секције. Најмлађи Новљани уче о шаху, јер шах је древна вјештина и игра, а у интересу свих нас је да се што већи број младих љуби бави шахом. Са њима су људи који знају шах, који су спремни да уложе своје слободно вријеме и енергију. Неки од њих ће, увјерен сам, постати велемајстори, нагласио је Отовић и поручио да уз међусобно разумијевање и сарадњу Општине и клуба, долази и заједнички успјех.

Отварању и почетку турнира присуствовао је и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови, Василије Ћуковић, који је честитао управи клуба на организацији турнира уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера, а шахистима пожелио мудре потезе, уз поруку да ће Општина и даље бити поуздан партнер ШК „Херцег Нови 1949“.
Шахисте је данас поздравио и предсједник ШК „Херцег Нови 1949“ Стеван Лепетић, који је истакао да меморијални турнир „Обрад Манојловић“ улази у другу деценију постојања, чиме се учврстио у спортским темељима Херцег Новог.

-Желим да се захвалим свима без којих овај турнир оволико година не би могао да опстане, а то су прије свега наш генерални спонзор и оснивач Општина Херцег Нови, као и наш секретар клуба Милош Бубања, који је можда најзаслужнији што све овако лијепо протиче, који улаже највише труда, рада и енергије да бисмо сви данас били задовољни, казао је Лепетић и напомено да је клуб и даље члан Премијер лиге (такмичења највишег ранга), као и да су чланови клуба забиљежили и више него значајне резултате у протеклој години. Такође, истакао је очекивање да ће се клуб ове године умијешати у борбу за сами врх табеле Премијер лиге.
Након поруке предсједника клуба, Шпиро Манојловић, син Обрадов, уручио је захвалнице Општини Херцег Нови, установама и појединцима који подржавају рад ШК „Херцег Нови 1949“.