00djecijikarnevalzavrsen2023Највеселија поворка прошла је јуче кроз центар Херцег Новог и сваки кутак обојила осмјехом, радошћу и искреношћу које само дјечија раздраганост може донијети. Тиме је завршен XIV Међународни дјечији карневал који је организовао НВО Омладински центар, генерални покровитељ је Општина Херцег Нови, а генерални спонзор градска Туристичка организација.

Чак 28 маскираних група учествовало је на карневалу, а међу њима је било и веселих денсера, шумског царства, еко патрола са 72 дјеце у групи, затим веш машине, мимозице, џентлмени, гусари, Пипи дуга чарапа и Петар Пан, Хавајке, слаткиши и многи други… Уз предшколце свих васпитних група ЈПУ Наша радост, ученике све четири херцегновске основне школе, малишане из Дјечијег дома Младост, у поворци су били и гости из Македоније и Словеније. Маште и креативности није недостајало, као ни пјесме и игре, па су сви заједно, и учесници и публика, подједнако уживали.
djeciji karneval20230604Поворка је са Трга Николе Ђурковића, гдје су имали први наступ, прошла Његошевом до Парка Бока гдје је била централна бина и још једна прилика да се малишани представе.
Дефиле су предводили мали капо Василије Мандић и принцеза Кристина Ковачевић, ученици Основне школе Орјенски батаљон из Бијеле, затим велики капо карневала, Данило Бабовић, мале мажоретке и добошари Градске музике, карневалске рајске птице из КСЦ Диано, а у званичној делегацији били су потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур, главни администратор Ненад Ђорђевић, Тамара Живановић директорица ЈПУ Наша радост, представник Туристичке организације Василије Ћуковић, Бранка Буковец, предсједница Друштва за развијање простовољнега дела и почасна грађанка Херцег Новог, Рахела Симеонова Манева, представник Републике Сјеверна Македонија, Милијан Мијовић, предсједник Омладинског центра и Олга Вукмировић, представница Омладинског центра.
Уз незабораван вишечасовни програм, за све малишане на крају је приређен ледени Ледо сат – освјежење уз сладоледе.