NAS07062023bbbb

Прва фаза реконструкције шеталишта дуж Обале Николе Ковачевића улази у завршницу. Комплетна дионица је бетонирана и већ је у функцији, а у завршној фази је и поплочавање.

Рок за финализацију посла на првом дијелу шеталишта од Титове виле до хотела Палмон баy продужен је, сходно уговору, до 10. јуна због кишног периода, појаснио је предсједник Општине Стеван Катић.

“Од тада можемо рачунати колико је кашњење у самом завршетку радова. Дионица је комплетно бетонирана, један дио је и поплочан. За очекивати је да радови буду завршени до 15. јуна и да имамо оно што смо и жељели – уређено шеталиште. Позивам грађане на стрпљење јер ово што сада радимо, радимо квалитетно и за минимум 50 година. Људи врло брзо забораве како је то изгледало, колико је било рупа по шеталишту, како су изгледали канделабери кроз центар Игала, од стубова од којих су неки били 6, неки 12 метара, дрвени, бетонски, неки са металних стубова, други са објеката… што је била срамота за Игало. Нико се није сјетио да је то требало урадити у неком претходном периоду”, истакао је предсједик Катић.

Друга фаза реконструкције шеталишта, од хотела Палмон баy до “Галеба” биће рађена парцијално, од 1. октобра.