NSL07072023Споразум о сарадњи и братимљењу Општине Херцег Нови и Градске општине Звездара потписан је данас у тој београдској општини.

Том приликом, потписници споразума, предсједници двије општине, Стеван Катић и Владан Јеремић, нису крили обострано задовољство што је, након више година преговора, сарадња званично и успостављена.
„Задовољство је што смо и формално потписали споразум о сарадњу између општина. Традиционално добри односи сада су и озваничени. Драго ми је што је дошло до реализације овог споразума који договарамо неко вријеме јер је сарадња двије општине од велике користи за грађане зато што ће бити усмјерена, између осталог, на развој привреде, туризма и здравства. Општина Звездара има потенцијале, као и Херцег Нови када је у питању здравство. Већ смо разговарали о начину како би могли повезати здравствене институције, као на примјер испомоћ љекара који би долазили у Херцег Нови, односно болницу Мељине и Институт „Др Симо Милошевић“, објаснио је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.
Предсједник је нагласио да су у припреми и пројекти за културу и спорт.
„Планирамо организовање разних спортских турнира и концерата. Караван Мимозе је познат у региону, а планирамо да и Звездара буде дио те манифестације. Споразум је формиран на неодређено вријеме и оставили смо покољењма да га развијају и унапријеђују“, поручио је Катић.
Предсједник Градске општине Звездара, Владан Јеремић је казао да је већ поносан на све будуће пројекте.
„Споразум је важан јер имамо много ствари које нас повезују. Ово је велики дан за општину Звездара. Године су пред нама и радићемо на стварању нераскидивог пријатељства са Херцег Новим“, поручио је Јеремић.

Челници двије општине сагласили су се да ће у фокусу сарадње бити грађани и просперитет Херцег Новог и Звездаре. Како би се одмах приступило успостављању сарадње на више поља, потписивању споразума и радном састанку присуствовали су и главни администратор Ненад Ђорђевић, секретар за просторно планирање и урбанизам Владислав Велаш, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица, директор Спортског центра у Игалу Радован Ралевић.
Подсјећамо, иницијативу Градске општине Звездара о пријатељству и братимљењу са Херцег Новим прихватила је и усвојила Скупштина општине Херцег Нови у марту 2017. године.