NasDukic08022024

Предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић са сарадницима примио је данас најбољег црногорског једриличара, Новљанина Миливоја Дукића и предсједника Црногорског једриличарског савеза, Предрага Вукчевића и том приликом честитао на избореној норми за Олимпијске игре овог љета у Паризу.

Дукић је четвороструки олимпијац у једрењу и први међу црногосрким спортистима који је осигурао пут у Француску, а то представља врхунски резултат на понос Херцег-Новог и Црне Горе, казао је предсједник Катић.

Dukic08022024„Сви морамо да „скинемо капу” за резултате које је Миливој до сада постигао прије свега својим трудом, залагањем, личном упорношћу и на тај начин изборио прву визу за Олимпијске игре у Француској. Заиста смо поносни на резултате које постиже годинама, а надамо се да ће се са Олимпијаде вратити са још већим успјехом. За поштовање је све што је урадио и како сада ради, са пуно ентузијазма”, казао је предсједник Катић.

Спортисти оваквог ранга морају имати јасну подршку државе и свих надлежних институција, додао је Катић.

„Сигурно је да држава и Олимпијски комитет морају да обезбиједе боље услове спортистима, да имају квалитетнији и бољи план, како они не би били препуштени сами себи. То је важно и за будућност цијелог спорта. Када је ријеч о Општини Херцег-Нови, и до сада смо били подршка и Миливоју и ЈК Југоле Гракалић, у оквиру својих могућности, а тако ћемо наставити и у наредном периоду како бисмо Миливоју дали додатни вјетар у леђа”, казао је Катић.

Дукић је захвалио на указаном разумјевању и повјерењу током свих ових година и додао да је увијек спреман да то оправда добрим резултатима, али и промоцијом свог Херцег-Новог у свијету.

„Надам се да смо оствареном олимпијском нормом за Игре у Паризу, макар на једна начин допринијели да град оправда титулу Европског града спорта, а остајем на располагању да промовишем свој град и на том пољу. Захваљујем на повјерењу и размијевању које нам указујете и надам се да ћу то оправдати добрим резултатима током цијеле сезоне и да ће све добити прави епилог на ОИ овог љета”, казао је Дукић.

Пријему су присуствовали и потредсједник Општине, Мирко Мустур и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица.