ministar Radulovic predsjednik KaticЈасан став Владе је да се до 2030. године реализују значајни инфраструктурни пројекти међу којима је и брза саобраћајница дуж Црногорског приморја, у оквиру које је и обилазница око Херцег Новог, казао је министар саобраћаја и поморства, Филип Радуловић током званичне посјете нашем граду. Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић са сарадницима, разговарао је са министром Радуловићем о актуелним али дугорочним пројектима који ће рјешити саобраћајне гужве.

Министарство саобраћаја и поморства улаже значајна финансијска средства у развој путне инфраструктуре кроз изградњу нових и реконструкцију постојећих путева у циљу боље саобраћајне повезаности и смањења гужви, казао је министар Радуловић.
„Када говоримо о гужвама током сезоне, морам напоменути да интензивно радимо на успостављању међународне поморске линије која ће повезати Будву и Дубровник у љетњој туристичкој сезони што ће умногоме растеретити гранични прелаз између Црне Горе и Хрватске”, казао је Радуловић.
Очекује и да ће на поновљеном јавном позиву „Монтепута“ до краја јуна бити изабран пројектант за израду идејног рјешења преласка Бококоторског залива и да ће овај вишедеценијски проблем успјешно бити ријешен савременом саобраћајном везом преко мора.
„Оно што желим да нагласим јесте да су са аспекта надлежности Министарства саобраћаја и поморства, испуњени сви прописани услови за проглашење луке „Лазуре“ у Мељинама за луку наутичког туризма-марину”, истакао је Радуловић.
Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић казао је да је у току пројектовање трасе локалне заобилазнице, а ради се и идејно рјешење наставка те обилазнице. Оба пројекта су јако важна с обзиром на то да прва фаза иде од Суторине до Зеленике, а наставак обилазнице до Мориња што ће значајно смањити километражу када се долази из правца Котора или Никшића.
„Надам да ћемо почетак радова имати већ наредне године и да ће се на тај начин растеретити и ријешити макар дио проблема када је у питању саобраћај кроз Херцег Нови", навео је Катић.
Како је истакао, у фокусу је била и тема везана за луку у Зеленици за коју је прије више година покренута процедура добијања дозволе за пристајање крузера.
„Постоји велико интересовање бројних компанија и привредника Боке да се омогући пристајање крузера у зеленичкој луци и вјерујем да ће то бити омогућено за наредну сезону”, казао је Катић.