foto6824nslХерцег Нови, град олимпијаца и Европски град спорта 2024. године, прославља златне олимпијске медаље Новака Ђоковића, почасног грађанина Херцег Новог и стријелца Дамира Микеца, који је дио живота везао за овај град.

Најпрестижније спортско одличје најбољем спортисти свијета, репрезентативцу Србије, Новаку Ђоковићу, честитао је предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.
„Као и безброј пута до сада, показали сте како се постаје најбољи на свијету, а све то још једном доказали побједом на Олимпијским играма у Паризу. Медаља није само побједа, она је збир свих људских вриједности и врлина које поштујете, а којима, као најбољи примјер човјечности, учите младе генерације. Херцег Нови је и у недељу био уз Вас бодрећи Вас пред малим екранима у домовима, на плажама, у баштама кафића... Са Вама дијелимо радост новог спортског успјеха и поносимо се што сте овај олимпијски град на улазу у Боку, Европски град спорта за 2024. годину бирали као своју породичну и радну оазу, а све нас учинили својим суграђанима. Видимо се у Херцег Новом у који сте добродошли као у свој дом“, истакао је предсједник Катић.
Читавој плејади олимпијаца који су потекли или дио свог живота везали за Херцег Нови припада и златни олимпијац, стријелац репрезентације Србије, Дамир Микец којем је такође упућена честитка поводом освајања медаље у Паризу.
„Након многобројних успјеха до сада, нова медаља крунисала је Ваш труд, одрицање и истрајност. Уз честитку, упућујем Вам захвалност што не заборављате тренутке дјетињства које сте провели у Херцег Новом и помињући овај град доприносите његовој промоцији, а све нас чините поносним што смо дио исте заједнице! Херцег Нови Вас чека као и у свим годинама до сада“, истакао је предсједник Катић.
Херцег Нови и ове године заузима водеће мјесто по броју олимпијаца у односу на број становника, без обзира под којом заставом играју, док у црногорској селекцији спортисти и спортски радници из Херцег Новог чине убједљиву већину.
Фото: М. Самарџић/Олимпијски комитет Србије